Ficklampa med nödbelysning från Clas Ohlson

Produkt: Ficklampa med nöd- och nattbelysning
Leverantör: Clas Ohlson
Pris: 199:00/st
Länk: Ficklampa

005. FIcklampa. Clas Ohlson

Hur har vi använt produkten?

Det här skulle kunna vara en sådan pryl som faktiskt finns i förvånansvärt många svenska hushåll. De kanske rent av ägs av och kan hittas hos sådana där exotiska människor som aldrig får strömavbrott -och som dessutom ens knappt är elberoende om ni minns den gamla “fråga på stan”-klassikern, nämligen stadsbor!

005A. Toka.

Naiv?

Dessvärre kanske vi pratar om en pryl som faktiskt utgör gemene Svenssons enda prepp då krisberedskapen börjar och slutar med en ficklampa som tänds när strömmen går..

Själva så hade vi länge tänkt att införskaffa lampor av denna typ, men just detta var ett spontanköp när vi var på Clas Ohlson. I dagsläget äger vi bara en (-Ja, en är ingen så vi har väl kanske en halv, då!) men avser att införskaffa åtminstone en eller ett par till.

När lampan var precis nyinförskaffad så skojade vi med någon på Twitter som hade en likadan i sin hall. Personen i fråga hade en likadan i sin hallen och berättade att nattlampan lös hela tiden. Då tyckte vi att han sannolikt hade en riktig krypta som tambur men ljussensorn är väldigt känslig och nattlampan lyser mest hela tiden. Eller så kanske också vi bor i en lägenhetsliknande krypta?

Vår bedömning av produkten:

Vi tycker den är prisvärd och bra. Utan att ha testat den på allvar har den fram till dags dato uppfört sig som den borde då vi prepptestat den genom att bryta strömmen. Sannolikt har den också förbättrat möjligheterna att ta sig från punkt A till punkt B nattetid för vi upplever färre “kötta-in-foten-i-elaka-sängben” sedan den införskaffades.

Lystid verkar, enligt andra nätrecensioner, lämna en del att önska. För vår del, och rent prepptekniskt så rekommenderar vi ju givetvis att man har även andra belysningslösningar vid en kris.

Den här lampan gör ett bra jobb. Den talar om för oss om strömmen går och ger oss belysning för att smidigt komma igång med vår krishantering.

All prepp är alltid bra prepp och vår slutsats om denna produkt är:

Bra och prisvärd prepp

Prisvärdhet: 5/5

Helhetsbedömning: 4/5


Läs mer om oss här och besök gärna vår blogg. /Det preppande, lysande paret, Par i Prepp

3 comments

 • Profilbild

  Vi har en likadan och vi köpte även en till barn nr 1 när hen flyttade hemifrån. Jag har inte uppfattat att det är någon sensor på den utan jag upplever också att vår lyser med det blåaktiga skenet hela tiden – jättebra när man behöver gå upp på natten för toabesök 🙂 Har aldrig tänkt på denna som prepp, men det är klart att det är (åtminstone en kortsiktig prepp, sedan tar batteriet slut). Vi ser det mest som en säkerhet ifall det skulle hända något mitt i natten som innebär strömavbrott, en ljuskälla som gör att vi hittar ut. Vår sitter strategiskt placerad i hallen, mitt i lägenheten och gör så även hos barn nr 1. Har tänkt att köpa en till men behovet känns samtidigt inte så akut. Den vi har täcker in i princip hela vår lägenhet.

  • pariprepp

   Bra krisberedskap där! =)
   Men din lyser blåaktigt hela tiden?
   Vår lyser blått i “huvudändan” men nattljuset är mer gulaktigt och lyser ned i golvet, från “baksidan” så att säga. De har kanske bytt färg på plasten, var det längesedan du köpte lampan?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.