Förberedelsekalendern – Lucka 13

prepp förberedelsekalendern lucka 13

Förberedelsekalendern – Lucka 13

Min konstigaste prepp hittills

 

Idag springs det runt på skolor, arbetsplatser och många andra ställen i långa tåg med en approximation av ett Sicilianskt helgon i spetsen. Hon är i sin tur en ”fri tolkning” av urgamla lussetraditioner som inte alls har något med kristendomen att göra. Men för att knyts ihop dagens säck, eller snarare lucka, väljer jag att knyta an till helgonlegenden. Ni vet väl att ett av S:ta Lucias attribut är ett par ögon på en tallrik? Nä? Nå, så är det och det leder in på luckans ämne: min konstigaste prepp.
Den är dessutom färsk, för precis en vecka sedan opererade jag mina ögon. De tog ut mina egna linser, grumlade av gråstarr och med både närsynthet och brytningsfel. Istället satt de in ett par plastlinser som inte bara är ogrumlade utan dessutom tar bort mina synfel!

 

Men varför kallar jag det prepp? Jo, för att om det blir ett långvarigt läge med försämrad eller obefintlig vård samt problem med andra former av service, kanske en starroperation varit helt utesluten. Dessutom kan det också innebära att det inte går att få tag på nya glasögon när synen försämras eller de man har går sönder.

 

Dålig syn ställer till med mer problem än vad man kanske tänker på; förutom att det blir svårare att utföra vardagliga saker som att köra bil eller interagera med omgivningen på andra sätt, blir man även fortare trött samt kan få daglig huvudvärk. Dålig syn blir inte bara ett problem för individen utan även för de närmaste. I ett ansträngt läge är varje person som kan göra sin del fullt ut en tillgång både för sig själv och andra.

Tillägg: Operationen är inte förbehållen de som har grå starr – den kan göras för att korrigera olika synfel. Sök med orden ”operation byta lins synfel” så kan du läsa mer!

 

Mordvitsaren
Följ mig på

Mordvitsaren

Domestic Goddess, allvetande skräphög och unik i allmänhet.
Mordvitsaren
Följ mig på

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.