Kom igång med din preppning!

Kom igång med din preppning!

När jag pratar med preppning med folk så frågar de flesta efter vad man behöver ha hemma. Samma ser jag när jag kollar vad folk googlar efter när det gäller preppning. Så efter många om och men så har jag satt ihop ett antal listor över vad jag anser är nödvändiga och bra-att-ha-saker. Listan är inte komplett, men den fungerar bra som en grund att utgå ifrån. Vi har alla olika behov och behöver därför förbereda oss på lite olika sätt, grunderna är ofta de samma, men sedan spretar det.

Listorna finns att ladda ner antingen via sajtens meny “Inköpslistor” eller så kommer du åt dom direkt här:

För lite mer utförliga resonemang kring vatten, mat och värme kan den intresserade läsa mer i de inlägg jag skrev under krisberedskapsveckan.

Min syn på krisberedskapsveckan

MSB körde ju sin kampanj “Krisberedskapsveckan” där MSB, många kommuner och länsstyrelser samt ett antal frivilligorganisationer pratade personlig krisberedskap. Det är ett bra initiativ, men långt ifrån alla kommuner deltog i kampanjen och väldigt mycket utav pratet kring personlig krisberedskap dog ut när veckan var slut.

Det var, som vanligt, bara de mest intresserade som fortsatte, och tyvärr finner man inte MSB, kommuner eller ens alla berörda frivilligorganisationer bland dessa. Krisberedskap behöver man prata om hela tiden. Man når inte ut till alla på bara en vecka. MSB som har i uppdrag att bland annat ansvara för medborgarnas krisberedskap borde vara mer aktiva året runt. Engagera er i sociala medier, kör med digital annonsering på de större nyhetssajterna, ta fram informationsmaterial till kommunerna så de kan göra utskick till medborgarna två gånger per år. Möjligheterna är många och behovet är stort. Man löser inte problemet genom att bara prata krisberedskap en vecka per år. Initiativet med “Krisberedskapsveckan” är bra, men låt det rulla på (i lägre frekvens) året runt så att man når alla medborgare i landet. Det finns många privatpersoner som är engagerade och som kommer att uppskatta att våra myndigheter blir mer aktiva i frågan.

 

Profilbild
Följ mig på

Peter Bivesand

Prepper, fotograf och allmänt politiskt intresserad. Analytiskt lagd utan skygglappar. Duckar inte för de svåra frågorna.
Profilbild
Följ mig på

Latest posts by Peter Bivesand (see all)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.