Min viktigaste prepp:

Om vi nu bortser från det i början så livsviktiga med säkerhet, vatten, värme och mat, så är detta vad jag själv anser vara viktigast:

IMG_20160524_134359Kunskap! Det är det viktigaste i längden. Att ha kunskap om hur man producerar och lagrar sin egen mat…

Här kan man slänga in ‘trams’ om ekologiskt, man vet var maten kommer ifrån och annat ideologiskt -men för mig handlar det om faktum att Sverige inte på långa vägar är självförsörjande på livsmedel och om något inträffar (inrikes eller i omvärlden) så att leveranser uteblir, så har jag inte lust att svälta. Och om man samarbetar med grannar så kan man mätta fler -för det är ett slit att odla manuellt. IMG_20160524_133816

I dagsläget googlar jag all information på vad jag vill veta, men litar inte på att alltid ha tillgång till internet vid behov. Dessutom så är jag så där nördigt förtjust i böcker och har en samling av alla de slag.

Men det är inte böckerna i sig som är hela preppen utan ett av mina intressen är att odla saker. Det blir lite trial and error -det är inte bara att slänga ner lite frön i jorden och tro att det blir en massa skörd.

Jag har lärt mig bland annat att selleri och fänkål inte trivs alls med att växa brevid varandra, tomater är törstiga som as, sallad kräver mycket mer vatten än man tror för att inte smaka maskrosblad och sniglar äter allt. Ja. ALLT. Till och med salladslök har jag sett dom äta…

Så den viktigaste preppen: lära sig använda det man preppar. Lära sig hur det fungerar -oavsett om det handlar om att odla, tillreda mat, sticka strumpor eller få upp en eld.

prepperbabe

prepperbabe

Matlagningsintresserad odlande självhushållningswannabe som tycker att en grundläggande hemberedskap är en skyldighet som vi alla bör ha för att i kris undvika panik och kunna ge samhället utrymme att i första hand hjälpa de som inte kan ta hand om sig själva.
prepperbabe

4 comments

 • Profilbild

  Älskar också böcker och önskar att jag hade plats för en massa bokhyllor (fulla med böcker). Det får bli i mitt framtida boende. Utöver att de är en källa till kunskap så är de även ett tidsfördriv som kan vara nog så viktigt om det skulle skita sig rejält här i landet/världen.

  • Profilbild

   Ja, böcker kan man aldrig få för många av.
   Vi har många fulla bokhyllor, och det ger en speciell känsla av att veta att man läst väldigt många av de böcker som står där.
   Samtidigt så kan du idag klämma in många tusen böcker i en vanlig surfplatta. Vilket är praktiskt (så länge den fungerar och du kan ladda den) men det är ju ingen stämningshöjare direkt…

   Fler böcker, får du inte plats med fler, så bor du för trångt 😉

   • Profilbild

    Det är en mycket bättre prepp med en dedikerad läsplatta än en vanlig tablet. Det är nämligen helt värdelöst att läsa böcker på en vanlig tablet pga skärmen 🙂

    • Profilbild

     Håller till stor del med dig, men då behöver man ha en av de bättre fungerande läsplattorna, för en del är rent ut sagt eländiga.
     Jag brukar vara nöjd med min iPad (Air 2) för läsning, även om det i vissa situationer är rätt eländigt även där (starkt solljus t.ex.).

     Får ta mig en titt på den där Ukrainska(?) läsplattan en del verkar gilla 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.