OpSec – vad är det och hur svårt är det?

I prepperkretsar pratas det ibland om OpSec, Operations Security, men vad menar man med detta? Och hur gör man? Är det möjligt att leva “som alla andra” med Facebook, Twitter, mobil, kontokort och allt annat som hör det moderna samhället till?

Vi tänkte börja bena ut detta omfattande område i en serie artiklar under kommande veckor.

Första artikeln kommer att prata om begreppet OpSec, vad det betyder och hur det är relevant till preppning. Denna artikel publiceras 21/5, lagom till frukosten, så att ni får bästa möjliga start på dagen.

 

opsec artiklar

Utdrag från första artikeln i vår serie om OpSec

 

Andra artikeln kommer att beröra de tekniska aspekterna av OpSec. Mobiler, datorer och koppling till din on-line-närvaro och känslig, personlig information som finns via Internet.

Tredje artikeln handlar om OpSec och sociala medier. Går det att vara anonym på internet?

Fjärde artikeln kommer att beröra OpSec i relation till olika strategier vid SHTF.

Femte artikeln kommer problematisera OpSec, både i vardagen och vid en kris.

Vi ser gärna att ni kommenterar artiklarna, vill ni göra en längre kommentar, komplettera med er kunskap eller kanske till och med skriva en helt egen artikel, hör av er så löser vi det.

Har ni önskemål om andra artiklar som ni skulle vilja läsa? Kanske att ni har uppslag till en hel artikelserie? Hör av er med tips och idéer, antingen via kommentarsfältet eller via e-post.

Profilbild
Följ mig på

Peter Bivesand

Prepper, fotograf och allmänt politiskt intresserad. Analytiskt lagd utan skygglappar. Duckar inte för de svåra frågorna.
Profilbild
Följ mig på

Latest posts by Peter Bivesand (see all)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.