Recension: Clas Ohlson FM-radio med Bluetooth BT-202

Ibland kan man ramla över bra saker på ren tur. Så är fallet med FM-radion BT-202 från Clas Ohlson. Egentligen letade jag efter en enkel högtalare som kunde ta emot ljud via ett 3.5 mm jack och köpte denna eftersom jag ändå skulle beställa en del andra saker via webshopen.

BT-202 är en FM-radio med möjlighet att spela upp ljud från antingen FM-radion, Bluetooth eller via en AUX-ingång via ett 3.5 mm jack. Enheten kan drivas både på nätström (transformator medföljer) eller 4 st AA-batterier (som inte medföljer).

Om du vill kan du också ställa in en klocka som visas hela tiden med olika ljusstyrka beroende om enheten är av- eller påslagen.

Materialet är hårdplast och känns väldigt tåligt för stötar och smällar. På undersidan sitter fyra stycken gummitassar vilket gör att enheten står stabilt och inte glider.

På ovansidan finns sex stycken knappar av gummi. En för att sätta på/stänga av enheten, samt byta ljudkälla. En för att ställa klockan/spara radiostationer. Två för att söka på FM-bandet och två för att höja och sänka volymen.

Ljudkvaliteten är förvånansvärt bra oavsett ljudkälla. Bra ljudstyrka, utan att det låter plastigt eller att ljudet skär sig. Det finns till och med lite bas att få ut ur enheten.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Slutsats

BT-202 är en utmärkt radio att ha i sina prepps eller i vardagen också, för den delen. Den går att driva på batteri och eftersom det går att koppla ihop Bluetooth-enheter (t.ex mobiltelefon) till den för att lyssna på musik så ger det ett mervärde och kanske lite guldkant på tillvaron vid en kris. Ljudkvaliteten är också mycket bättre än i andra mindre batteridrivna FM-radios jag har testat.

Enda nackdelen är egentligen priset. Den kostar i skrivandes stund 379 kronor.

All prepp är alltid bra prepp och min slutsats om denna produkt är:

Bra prepp!

Prisvärdhet: 4/5

Helhetsbedömning: 4/5

 

Ingen ersättning har utgått till Prepperse.se eller artikelförfattaren för denna artikel.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.