Vardagsprepp..

Igår var sambon och jag och storhandlade, något vi gör 2-3 gånger per månad. Vår variant av prepping är att köpa något extra varje gång och alltid köpa mer innan allt är slut.

Vi tillhör inte dom som har förråd för flera månader och vi lagrar det vi äter, alltså blir vi inte stående med massa mat som blivit gammal -för att man inte velat äta det.

Här kan ni se skafferivarorna som följde med hem igår.

IMG_20160519_143448 IMG_20160519_144148

Inga konstigheter, bara helt vanlig mat från helt vanliga affärer. (JA, chips är mat ?)

Mycket socker kommer att gå åt framöver -rabarber är klara för paj och kompott. Sen kommer vinbären. Sen jordgubbar, hallon och björnbär. För att inte tala om äppelsäsongen…

Mat och bak är min hobby -allt från att odla och köpa maten till att laga och äta den. Veckohandlingen är typ veckans höjdpunkt… ?

Som ni ser, att vara lite förberedd i vardagen är knappast dyrare eller besvärligare än den vanliga vardagen -och det är inget du förlorar på.

Däremot kommer du klappa dig själv på axeln där du sitter och njuter av en kopp varmt kaffe med en kaka i lyktans sken medan andra hysteriskt twittrar om strömavbrott… ?

prepperbabe

prepperbabe

Matlagningsintresserad odlande självhushållningswannabe som tycker att en grundläggande hemberedskap är en skyldighet som vi alla bör ha för att i kris undvika panik och kunna ge samhället utrymme att i första hand hjälpa de som inte kan ta hand om sig själva.
prepperbabe

3 comments

 • Profilbild

  Jag resonerar på samma sätt. Inga stora lager, det funkar inte hos oss i vår lägenhet, bara ett mycket välfyllt skafferi som nog skulle räcka i 2 – 3 veckor om något hände.

 • Profilbild

  ganska konstig synsätt tycker jag. tex så äter jag nästan aldrig ris. men jag har 50kg i garderoben. äter nästan aldrig spagetti men har 20kg. (2kg spahetti= 21kr på Ica. 21×10= 210kr. Skulle de bli gamla kan ajg leva med att slänga dem för 210kr. Men skulle skiten träffa fläkten är jag glad att ha 20kg som räcker för vår familj minst 2 veckor. Och då är det bara spagetti vi pratar om. Att lagra endast det man äter ska man följa när det kommer till vardagsmat, men så fort man börjar tänka långsiktigt så måste man ha stora lager av mat som man äter för överlevnad. Tro mig, jag vet. Har överlevt balkankriget……

  • prepperbabe

   Ja, bryter krig ut eller en större katastrof så är det tacksamt att ha 50kg ris även om man vanligtvis inte äter det.
   Just detta inlägg syftade mer till att folk ska förstå att det inte behöver vara besvärligt att påbörja till att ha någon form av hemberedskan istället för att inte ha någon alls -vilket ändå är rätt vanligt idag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.